ODGOJ ZA HUMANOST OD MALIH NOGU

Od 06. do 08. srpnja 2022. godine u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa održan je Trening za trenere za program Odgoj za humanost od malih nogu.

Na treningu je sudjelovalo 22 sudionika, djelatnika i volontera društava Crvenog križa iz svih dijelova Hrvatske, a među njima i dvije djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Valpovo.

Cilj ove edukacije bio je osigurati sadašnjim i budućim djelatnicima, te volonterima razvijanje vještina, strategija i znanja koje će im pomoći u njihovom radu s djecom predškolske dobi.

Program Odgoj za humanost od malih nogu omogućava djeci rane i predškolske dobi stjecanje odgoja za humaniji, zdraviji i sigurniji život. Program se sastoji od četiri dijela: Humane vrednote, Prevencija trgovanja ljudima, Zaštita zdravlja i Priprema za izvanredne situacije, a kroz teoriju, radionice, pokazne vježbe te grupni rad sudionici su savladali znanjima i kompetencijama za provođenjem programa u svojim lokalnim zajednicama.

Također, nakon završene edukacije programa Odgoj za humanost od malih nogu, volonteri organizirani u klubovima mladih imat će mogućnosti i kapacitete provoditi program u klubovima te na taj način obuhvatiti djecu koja su izvan odgojno-obrazovnog sustava i nisu u prilici sudjelovati u aktivnostima dostupnima djeci obuhvaćenoj sustavom.

 

Hrvatski Crveni križ

Skip to content