SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI

Dana 10.rujna 2022. godine se diljem svijeta obilježava Svjetski dan prve pomoći. Svake godine se svake druge subote u rujnu održavaju zabavne edukacije, prezentacije i različiti edukativni sadržaji kako bi se istaknula važnost pravodobne i na pravilan način pružene prve pomoći.
Danas su se naši volonteri smjestili na samom trgu u Valpovu i pokazivali svoje znanje iz prve pomoći. Naše najmlađe građane je najviše zanimalo kako se pravi realistični prikaz ozljeda te kako se u tim situacijama može pomoći ozljeđenoj osobi Ostali građani su sa strpljenjem čekali u redu kako bi kontrolirali svoje zdravlje mjerenjem krvnog tlak i šećera u krvi.
Ove godine tema Svjetskog dana prve pomoći odnosi se na važnost cjeloživotnog učenja i uključuje sve dobne skupine – djecu, odrasle i starije osobe. Tema pod sjeća i da je važno prevenirati socijalnu isključenost i u edukaciju uključiti osobe s invaliditetom, raseljene osobe i migrante, djecu i mlade koji žive u teškim životnim okolnostima, beskućnike i druge ranjive skupine.
Skip to content