VALPOVAČKA STAZA ZDRAVLJA

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u subotu, 1. listopada 2022. godine održana je druga Valpovačka staza zdravlja!  Staza zdravlja protezala se od ulaza u perivoj do poznate platane. U toj šetnji osobe su se mogle poslužiti vodom, jabukom, kolačima, različitim proizvodima domaćih OPG-a, suvenirima te izmjeriti šećer i krvni tlak.  Završetak ove staze vodio je do organizirane vježbe te šetnje kroz park s nordijskim štapovima. Organizirane vježbe za starije osobe i sve one koji se žele pridružiti učestale su u našon valpovačkom perivoju gdje se uvijek može vidjeti velik broj osoba.
Uz inicijatoricu manifestacije Stelu Horvat, Grad Valpovo, Turistička zajednica grada Valpova, HKUD-a „Valpovo 1905“ i GDCK Valpovo sudjelovali su u provedbi. Volontere GDCK Valpovo mogli su se uočiti na štandu za mjerenje šećera u krvi, tlaka u krvi te na podijeli vode.
Cilj ove manifestacije je potaknuti građane starije dobi, ali i sve ostale da kvalitetnije provode svoje slobodno vrijeme.  Sudjelovalo je oko dvjestotinjak sugrađana, a među njima su bili i učestali članovi našeg Dnevnog boravka! Korisni Dnevnog boravka uvijek se vesele ovakvim aktivnostima gdje mogu podružiti i s drugim osoba starije dobi.
Važno je ukljičiti osobe svih dobi u različite aktivnosti, ne smijemo zaboraviti ni na naše najstarije!
Skip to content