WEB STRANICA JE U IZRADI

Natjecanje mladih HCK

U subotu, 04. ožujka 2023. godine održano je Gradsko natjecanje mladih HCK. Natjecanje su organizirali volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, na čelu s ravnateljicom Sanjom Habuda. Natjecale su se ekipe iz Osnovnih škola iz Belišća, Bizovca, Ladimirevaca, i Valpova te iz Srednje škole Valpovo. Podršku su pružili i Domagoj Varžić, pročelnik Ureda gradonačelnika Belišća, Stjepan Koški, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Valpova, i Svjetlana Kalpić, ravnateljica Srednje škole Valpovo.

Čestitke, zahvalnost i pohvale izrazili su uz ravnateljicu GDCK Valpovo, Sanju Habudu i predsjednicu GDCK Valpovo, Danijelu Šrepfler i gosti natjecanja te domaćin, Davor Šokac, zamjenik ravnatelja Osnovne škole, koji su s velikom pozornošću popratili natjecanje i uvjerili se u znanja, spretnost i vještinu natjecatelja, za što najviše zasluga imaju njihovi mentori.

Natjecali su se u dvije kategorije, a to su mladi (Srednja škola Valpovo) i podmladak (OŠ Valpovo, OŠ Belišće, OŠ Bizovac i OŠ Ladimirevci).

U kategoriji mladih pobijedila je ekipa pod nazivom “SŠV” sa osvojenih 100,2 bodova, a u kategoriji podmlatka OŠ Ladimirevci sa osvojena 93,3 boda. Slijedi ih ekipa OŠ Bizovac sa 71,3 bodom, zatim OŠ Valpovo sa 68,2 te OŠ Belišće sa osvojenih 45,4 bodova.

Mladi su na natjecanju imali dva radilišta na kojima su pokazali znanje iz praktičnog pružanja prve pomoći te teorijsku provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim i dječjim pravima te o Prvoj pomoći.

Želimo od srca čestitati svim ekipama koje su se natjecale te posebno zahvaliti svakom članu ekipe na svom odvojenom slobodnom vremenu za pripemanje i učenje s čim su pokazali svoju plemenitost, humanost i veliku ljubav prema Crvenom križu.

Zahvaljujemo svim volonterima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi ovog vrlo važnog natjecanja za našu zajednicu.

Također zahvaljujemo i svim menotrima koji su pripremali svoje ekipe i prenijeli na njih svoje znanje, ali i dio svoje požrtvovnosti, nesebičnosti i humanosti.

Hvala i svima koji prate naš rad i koji prepoznaju važnost poticanja mladih na volontiranje i daljni rad na sebi.

Skip to content