Tjedan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Od 8. do 15. svibnja u Republici Hrvatskoj obilježava se Tjedan Crvenog križa kojega  društva Hrvatskog Crvenog križa obilježavaju provedbom različitih aktivnosti u lokalnoj zajednici s ciljem promocije svega onoga što Crveni križ radi.

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo održalo je niz različitih aktivnosti.

Održane su radionice u školama i vrtićima:

  • 05.2023. – HUMANE VREDNOTE, Dječji vrtić Maza Valpovo,
  • 05.2023. – HUMANE VREDNOTE, Dječji vrtić Maslačak Belišće, područni vrtić Veliškovci,
  • 05.2023. – POKRET CRVENOG KRIŽA, kolektivni smješta Hotel Bel za raseljene osobe uslijed ukrajinske krize,
  • 05.2023. – PRVA POMOĆ, Osnovna škola Bratoljuba Klaića, Bizovac,
  • 05.2023. – PRVA POMOĆ + SET2GO, Srednja škola Valpovo te
  • 05.2023. – PRVA POMOĆ, Osnovna škola Bratoljuba Klaića Bizovac.

U radionicama se naučilo nešto o radu Crvenog križa i njegovim načelima kroz kreativno osmišljene radionice. S ovim radionicama uvijek se potiču mladi za priključivanje u volontiranje i kretanje prema putu humanosti.

Osim rada s mladima u srijedu, 10. svibnja 2023. godine održalo se prikupljanje robe za one kojima je to najpotrebnije. Potičemo i osvještavamo sugrađane o važnosti ovog problema koji je zapravo lako rješiv. Nedostatak robe je česta pojava među onima najsiromašnijima.

Nismo zaboravili ni naš Dnevni boravak. Za osobe starije životne dobi u petak, 12.svibnja 2023. godine održale su se radionice na temu Osvještavanja rizika od prijevara na internetu i prevencija trgovanja ljudima. Također, poslije radionice svim osobama starije životne dobi ponuđeno je mjerenje tlaka i šećera u krvi radio kontrole zdravlja.

U prostorijama GDCK Valpovo izloženi su svi crteži, fotografije i kreativni uradci koji su se izradili tijekom tjedna Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Na aktivnostima je sudjelovalo sve ukupno oko 160 osoba koje su dobile nova znanja, osvijestili se prema aktualnim problemima te će uz svoj humanitarni rad potaknuti i ostale sugrađane.

Još jednom svim volonterima, članovima i zaposlenicima Hrvatskog Crvenog križa čestitamo i zahvaljujemo na svemu što rade. Hvala vam od srca što ulažete svoje emocije, empatiju, vrijeme i trud kako bi nesebično pružili pomoć najranjivijima među nama i promijenili nečiji život nabolje!

Skip to content