Završna konferencija projekta Zaželi – “DOSTOJANSTVENA II – snagom dobra za starije i nemoćne“ Crveni križ Valpovo

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo 22. prosinca 2022. godine potpisalo je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava pod nazivom Zaželi – “DOSTOJANSTVENA II – snagom dobra za starije i nemoćne“ u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, ispostava Valpovo te Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područni ured Valpovo.

Projekt je odobren u okviru Programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda da ugovorenim  iznosom sredstava od  1.236.000,00 kuna. (164.045,39 eura) te trajanjem do 22. 08. 2023. godine.

Stopa sufinanciranja iznosi 85 % ukupnih prihvatljivih troškova i osigurana je temeljem OP ULJP iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a) dok je obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osiguran iz  Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Svrha projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 25 teže zapošljivih  žena,  potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 150 krajnjih korisnika na području Valpovštine.

Dana 30. lipnja 2023. godine u Restoranu Park s početkom u 10.00 sati, održana je svečana završna konferencija istoimenog projekta na kojoj su predstavljeni ostvareni rezultati rada cjelokupne implementacije.

Svečanosti su prisustvovali uz 25 zaposlenih žena i uvaženi gosti: voditeljica Ispostave Valpovo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Lidija Vidošić, voditeljica područnog ureda Valpovo Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Janja Oklopčić, zaposlenica DCK OBŽ, Marija Mrkić, načelnik Općine Petrijevci, Ivo Zelić, ravnateljica GDCK Vrbovsko, Ivana Vaccino te je medijski popratila zaposlenica Hrvatskog radija valpovština, Draženka Vidović.

Konferenciju je otvorila ravnateljica GDCK Valpovo Sanja Habuda pozdravivši sve uvažene goste i ostale sudionike konferencije, te uputila riječi zahvale partnerima i svima ostalima koji su sudjelovali u implementaciji ovog hvale vrijednog projekta. Osobito se zahvalila ženama na hrabrosti i snazi koju su iskazale prijavivši se za zaposlenje. Istaknula je kako nije jednostavno ponovno se uključiti u svijet rada nakon više godina koje su žene posvetile isključivo svojim obiteljima, svojoj djeci, roditeljima.

Voditeljica projekta Tamara Katalinić ukratko je predstavila postignute rezultate projekta i ostvarene aktivnosti koje su se provodile od dana potpisivanja Ugovora. Uz brojne fotografije s terena dočarala je osjećaj povezanosti između korisnika i zaposlenica ciljane skupine koji je najbolji pokazatelj poboljšanja kvalitete života i smanjenja socijalne isključenosti starijih i nemoćnih osoba.

Trenutno je projektom pružena pomoć za ukupno 164 krajnjih korisnika s područja gradova Valpova i Belišća te općine Petrijevci i Bizovac.

Na samom kraju ravnateljica GDCK Valpovo uručila je zahvalnice i znak pažnje partnerima i zaposlenicama ciljane skupine.

Ovom završnom konferencijom podignuta je svijest o važnosti ovoga projekta, sa nadom da će se uskoro raspisati i četvrta faza na korist naših dragih žena i korisnika te da će se i dalje nastaviti provoditi sa ovakvom uspješnošću kao i do sada.

Skip to content