Svjetski dan prve pomoći

Svjetski dan prve pomoći se obilježava svake druge subote u rujnu, a društva Crvenoga križa diljem Hrvatske provode brojne zanimljive i korisne aktivnosti.
Dana, 08. rujna 2023. godine na Trgu kralja Tomislava u Valpovu volonteri GDCK Valpovo pokazivali su osnovne postupke prve pomoći te se mjerio krvni tlak i šećer u krvi. Akciji se pridružila i skupina iz Dječjeg vrtića Moj Bambi te su naši najmlađi kroz zabavu naučili i nešto što im je potrebno u svakodnevnom životu, a na taj način ukazuju svojim roditeljima i ostalim odraslim osobama u svom životu na važnost poznavanja prve pomoći.
Dana, 09. rujna 2023. godine volonteri su posjetili kolektivne smještaje gdje su smještene raseljene osobe koje su uz druženje naučile osnovne postupke prve pomoći. S ponosom možemo reći da se našem Klubu mladih pridružila djevojka iz Ukrajine koja s veseljem pristupa svakoj akciji i s nestrpljenjem očekuje svaku novu.
Aktivnosti povodom Svjetskog dana prve pomoći nastavit će se održavati i u tekućem tjednu. Održat će se pokazne vježbe prve pomoći u osnovnim i srednjim školama na području Valpovštine. Ovim putem će volonteri pokazati svoje znanje u realističnom prikazu ozljeda i pružanju prve pomoći, dok će učenici, profesori i ostali djelatnici imat mogućnost gledati vježbu i uočiti važnost poznavanja postupaka prve pomoći.
Edukacije prve pomoći doprinose društvu, pripremajući građane da budu samopouzdaniji, podržavajući i aktivniji u očuvanju zdravlja i sigurnosti, a kroz učenje vještina spašavanja života  također se pomaže razvijati empatija, samopouzdanje i spremnost pojedinaca na djelovanje.
Skip to content