SOLIDARNOST NA DJELU

Školska godina već je uvelike počela, a znate li da postoje djeca koja još uvijek nemaju školski pribor? Zima je iza ugla, a znate li koliko roditelja brine jer djeci neće moći kupiti jaknu niti će moći priuštiti drva za ogrjev? Znate li samo koliko je ljudi gladno, kopa po smeću i skuplja boce da bi preživjelo i na stol stavilo komadić kruha? Protekle godine bile su izazovne, turbulentne i neizvjesne. Mnogi su ostali bez posla što je dovelo do povećanja neimaštine. Iz tog razloga, već tradicionalno u mjesecu listopadu organizira sabirna akcija Solidarnost na djelu.

Solidarnost na djelu” tradicionalna je sabirna akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena za najpotrebitije kako bi se doprinijelo ublažavanju njihova siromaštva i socijalne isključenosti.

Ove godine se obilježava 51. po redu akcija ”Solidarnost na djelu”, a Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo obilježit će ju provedbom nekoliko kampanja za prikupljanje materijalnih i financijskih sredstava za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

  • Kampanja ”Jedan razred – jedan paket” se održava u suradnji sa srednjom, osnovnom školom te vrtićima na području djelovanja GDCK Valpovo. Cilj kampanje je osvijestiti najmlađe za potrebu humanitarne pomoći onima kojima je to najpotrebnije te potaknut ih na solidarnost i humanost. Svaki razred je dobio kutiju koju će tijekom mjeseca listopada napuniti s osnovnim namirnicama za život te će iste biti podijeljene obiteljima u potrebi.
  • Kampanja „Prikupljanje osnovnih namirnica“ za ideju ima prikupljanje materijalna i financijska sredstava. Prikupljat će se  SVAKOG RADNOG DANA od 10. listopada do 31. studenog 2023. godine u vremenu od 08:00 do 12:00 sati u prostorijima Crvenog križa Valpovo. Materijalna sredstva se baziraju na prehranu, a najviše na dječju potrepštinu poput dječje hrane, pelena, vlažnih maramica i sl. Financijska sredstva će se koristiti za kupnju paketa hrane za najranjivije skupine.
  • Kampanja “Prikupljane odjeće i obuće” organizira se s ciljem većeg prikupljanja odjeće i obuće za nadolazeće hladne dane, a naglasak je na dječjoj odjeći i obući. 

Novčana sredstva možete uplatiti i na sljedeći račun:

  • UPLATOM NA RAČUN:

HR57 2340 0091511246205

Model: HR00

Poziv na broj: datum uplate

Opis plaćanja: Solidarnost na djelu 2023.

Primatelj: Hrvatski Crveni križ, GDCK Valpovo, Prilaz Crvenom križu 2, HR-31550 Valpovo

 

 

Skip to content