Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo koncem prosinca potpisalo je svoj prvi ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 3.072.960,11 kn. Tako je od 28. 12. 2017. krenula implementacija projekta pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ugovor je s druge strane potpisalo Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

Žene iz ciljne skupine će kroz programe osposobljavanja steći znanja i vještine kojima će biti konkurentnije na tržištu rada. Stečena znanja i vještine u programu osposobljavanja primijenit će u programu pružanja potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Kroz pružanje programa pomoći i podrške ciljna skupina će dodatno unaprjeđivati stečena znanja, razvijati praktične vještine i radne navike što će rezultirati povećanjem konkurentnosti ciljne skupine na tržištu rada. Također, žene će kroz provedbu programa jačati svoje socijalne vještine i kontakte što je od velike važnosti za podizanje konkurentnosti na tržištu rada, ali je i preduvjet za jaču socijalnu uključenost.
Nositelj projekta u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Osijek, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Udrugom „Zvono“ iz Belišća osigurat će edukaciju i posao za 15 nezaposlenih žena koje će svakodnevno pružati pomoć starijim osobama s područja Valpovštine.

Prvi koordinacijski sastanak projekta održan je 26. siječnja u prostoru GDCK Valpovo na kojem su definirane odgovornosti, dinamika provedbe aktivnosti te planiranih zajedničkih sastanaka tijekom provedbe projekta.

Letak, Pomozi sebi, pomažući drugima
Plakat, Pomozi sebi, pomažući drugima

U petak je u Vinkovcima potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije "UBLAŽAVANJE SIROMAŠTVA PRUŽANJEM POMOĆI NAJPOTREBITIJIM OSOBAMA PODJELOM HRANE I/ILI OSNOVNE MATERIJALNE POMOĆI-faza...

Obavijest o javnoj nabavi

Predmet nabave su potrepštine za kućanstvo (higijenske i dezinfekcijske te alat za rad) za provođenje usluge pomoći u kući za starije korisnike. Obavijest o nabavi kao i cjelokupna Dokumentacija za nadmetanje dostupna je za besplatno preuzimanje na mrežnoj stranici...

Započele edukacije kroz projekt Pomozi sebi, pomažući drugima

Polovinom veljače 2018. počela je edukacija u okviru stručnog osposobljavanja nezaposlenih žena kroz projekt Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo. Prema vlastitim afinitetima, žene su odabrale stručno osposobljavanje za gerontodomaćice, maserke i...

Zaposlenici i volonteri pomažu

Zaposlenici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Valpovo odlučili su pomoći korisnicima programa pomoći u kući sa čišćenjem snijega. Starije osobe koje su same ili nemaju članove obitelji koji žive u blizini, a nisu u mogućnosti sami si počistiti snijeg u ovim...

Poziv na uvodnu konferenciju projekta GDCK Valpovo

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo koncem prosinca potpisalo je svoj prvi ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 3.072.960,11 kn. Tako je od 28. 12. 2017. krenula implementacija projekta pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima –...

Djelatnici programa pomoći u kući pripremaju slastice za korisnike

Zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Valpovo su od četvrtka 14.12.2017. godine pekli slastice i kolače za korisnike programa Pomoći u kući i Pučke kuhinje. U tjedan dana su ove 4 vrijedne žene ispekle 16 različitih vrsta kolača za oko 150 korisnika. Ukupno je...

Podjela paketa u tijeku

Kao što je bilo i najavljeno, danas je u Gradskom društvu Crvenog križa započela podjela paketa hrane u sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ , u sklopu Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Šest posebno pripremljenih volontera pod vodstvom...

Humanitarni paket za Slavoniju 1

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo (GDCK Valpovo) partner je u projektu „Humanitarni paket za Slavoniju 1“  u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći...

Kategorije

< 2018 >
Listopad
PUSČPSN
12345
  • 10:00 -15:00
    05.10.18

    Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Osijek organizira redovite akcije darivanja krvi.

  • 17:00 -20:00
    05.10.18

    Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Osijek organizira redovite akcije darivanja krvi.

67
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Medijske objave

Počinje besplatna usluga pomoći u kući u okviru projekta Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo
Počinje besplatna usluga pomoći u kući u okviru projekta Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo

VALPOVO Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Osijek, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Udrugom „Zvono“ iz Belišća počinje s pružanjem besplatne usluge pomoći u kući za gotovo 80 korisnika.

Više na Valpovština.info

Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo zahuktao aktivnosti

VALPOVO Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Osijek, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Udrugom „Zvono“ iz Belišća zahuktao je projektne aktivnosti koje se provode na području Valpovštine.

Više na Valpovština.info

Otvorena vrata EU projekta u Valpovu

VALPOVO Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo (GDCK Valpovo) po prvi je puta organiziralo Dan otvorenih vrata EU projekata predstavljajući svoj prvi ugovoreni projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo.

Više na Valpovština.info

Predstavljen projekt Pomozi sebi, pomažući drugima - Crveni križ Valpovo

VALPOVO Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo danas je javnosti predstavilo projekt Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobrenog u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Više na Valpovština.info

U PETAK:Uvodna konferencija projekta GDCK Valpovo

VALPOVO Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo koncem prosinca potpisalo je svoj prvi ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 3.072.960,11 kn.

Tako je od 28. 12. 2017. krenula implementacija projekta pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobrenog u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ugovor je s druge strane potpisalo Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Više na Valpovština.info

Pomozi sebi pomažući drugima

VALPOVO Jučer je u Zagrebu Hrvatskom Crvenom križu Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo svečano uručen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava od više od 3 milijuna kuna.

Više na Valpovština.info

Zaposlenice Crvenog križa iniciraju odgovore na konkretne potrebe u zajednici

VALPOVO Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Osijek, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te udrugom „Zvono“ iz Belišća 1. svibnja 2018. započeo je s pružanjem besplatne usluge pomoći u kući.

Od planiranih 75 krajnjih korisnika, 15 novih zaposlenica trenutno obilazi gotovo 90 osoba (uglavnom starije životne dobi) s područja cijele Valpovštine.

Više na Valpovština.info

Žene koje pružaju pomoć u kući ne mogu biti zamjena za brigu o roditeljima i bliskim srodnicima

VALPOVO Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo jučer je održao sastanak s Centrom za socijalnu skrb Valpovo s kojim u partnerstvu provodi projekt Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo.

Svrha sastanka bila je razgovor o korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi s područja Valpovštine. Zajednički je utvrđeno da postoji veći broj kućanstava koja već dugi niz godina nemaju najosnovnije potrebe za život poput tekuće vode i sanitarnog čvora koji je prijeko potreban za prevenciju bolesti i dostojanstveno starenje korisnika starije životne dobi. Okvirna procjena je da je takvih korisnika i kućanstava ima više od 15 ili 20 na našem području i da je nužno potrebno analizirati prioritete, detaljnije utvrditi potrebe i u suradnji s gradovima i općinama pronaći konkretne odgovore na potrebe. Zajedničkim naporima trebalo bi osigurati određeni broj nekretnina koje bi mogle koristiti osobe u sustavu socijalne skrbi koje nemaju adekvatne uvjete stanovanja.

Razgovorom o konkretnim korisnicima dotaknuli smo se i važnosti brige o starijem i nemoćnom članu obitelji. Zanemarivanje i nebriga za starijeg člana obitelji kažnjivo je djelo. Svaka osoba u dobi od 65 i više godina zaštićena je od svakog oblika nasilja (Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji). Drugim riječima, članovi obitelji dužni su redovito brinuti o osiguravanju hrane i pića, lijekova, mijenjanju pelena, pružanju dr. zdravstvenih usluga o svojim bližnjima. Čak i u slučaju kada otputuju u druge zemlje zbog posla, dužni su osigurati alternativnu skrb, odnosno zamjenu za svoju odsutnost. Svaki oblik prijetnji, vikanja ili uznemiravanja starijih osoba od strane članova obitelji smatrat će se nasiljem i bit će prijavljeno policiji. Žene za pomoć u kući nikako ne smiju biti zamjena za članove obitelji i srodnike koji trebaju brinuti o svojim bližnjima jer je to osnovna vrijednost svakog čovjeka, a posebno vrijednost koja se ističe i promovira u našoj zemlji. Briga o bližnjem znači dati zahvalnost što postojimo, dati mali dio svog vremena bližnjem znači biti čovjek, voljeti bližnjeg kao samog sebe znači prakticirati vjeru u Boga.

Više na Valpovština.info